Pretraga za:


Pogledajte našu ponudu !!!

  • Ne samo što danas svi privatni – poslovni objekti imaju svoj video nadzor, nekako je teško danas i zamisliti neki prostor bez video nadzora. I naravno da nema nezadovoljnih tim proizvodom, jer on svoju deo posla obavlja, snima i sve informacije čuva na HDD-u ili udaljenom ftp prostoru. Kod same nabavke opreme za video nadzor treba proveriti o kakvoj je firmi reč (mušterije koje su zadovoljne ili ne njihovom uslugom) i kvalitet opreme koju nude i prodaju jer neadekvatna oprema (jeftina – nekvalitetna) ne pruža zaštitu koja se od nje očekuje ,takođe takva oprema se češće kvari, što dovodi do dodatnih troškova koji se mogu izbeći izborom kvalitetne, pouzdane, brendirane opreme i izvođača radova.

HDCVI Kamere

HDCVI predstavalja skraćenicu od High Definition Composite Video Interface. Kao što smo već napomenuli, ovo je nova tehnologija koja nudi ekonomičan metod emitovanja FULL HD video signala. HDCVI probija granice analognih CCTV sistema i nudi mogućnost emitovanja FULL HD kvaliteta slike putem koksijalne ili UTP instalacije. Ovo je jedan vid mosta između analogne tehnologije i skupljih IP mrežnih sistema za video nadzor.

IP Kamere

Kamera sa Internet protokolom ili IP kamera je vrsta digitalne video kamere koja prima kontrolne podatke i šalje grafičke podatke putem Interneta. Obično se koriste za nadzor. Za razliku od analognih televizijskih kamera sa zatvorenim krugom (CCTV), one ne zahtevaju lokalni uređaj za snimanje, već samo lokalnu mrežu. Većina IP kamera su veb kamere, ali izraz IP kamera ili mrežna kamera obično se odnosi samo na one koji se koriste za nadzor kojima se može direktno pristupiti putem mrežne veze.

Nekim IP kamerama potrebna je podrška sa video snimačem centralne mreže (NVR) za upravljanje snimanjem, video i alarmom. Druge su u mogućnosti da rade decentralizovano bez potrebe za NVR-om, jer kamera može direktno da snima na bilo koji lokalni ili udaljeni medijum za skladištenje podataka. Prva centralizovana IP kamera bila je Akis Neteie 200, koju je 1996. objavila kompanija Akis Communications.